Träna som proffsen - ta hjälp med din träning

Gör som proffsen

Perfect Skiing har många nöjda motionärer från hela landet som – precis som elitåkarna i IFK Mora – kontinuerligt testar sig och får individuella träningsprogram utarbetade av vår välmeriterade tränare Christian Minatti. 

Läs gärna någon av de artiklar som publicerats i Vasalöparen om Christian och hans adepter. 

Vi anpassar upplägget efter dig!

Eftersom vår ambition är att verkligen erbjuda individanpassad coachning så varierar priserna med vilket upplägg man väljer. Vissa vill testa sig ofta, ha mycket personlig kontakt och full uppbackning inför och under exempelvis seedningslopp, medan andra hellre kör mer på egen hand. 

Det finns mängder av varianter! Se förslag nedan, och hör av dig till Christian för att prata mer om vilket upplägg som skulle  passa dig. 

christian@perfectskiing.com
070-619 13 18

1. Test med genomgång

Fysiologiskt test (puls och laktat) med en genomgång av testresultatet (totalt ca 60 min)
Pris: 850 kr
2. Test med träningsplanering

Fysiologiskt test som alt 1, men med detta alternativ får du även – med utgångspunkt i testresultaten - en individuell träningsplanering och ett uppföljande samtal efter 2-3 veckor (totalt ca 100 min)
Pris: 1250 kr

3. Tremånaderspaketet

Inledande fysiologiskt test (puls och laktat) med genomgång av testresultaten, individuell träningsplanering, träningsdagbok (som du fyller i dagligen), kontinuerlig kontakt med Christian ca var 14:e dag (avstämning, feedback och ev. förändringar av träningsplaneringen) därefter uppföljningsträff med återupprepning av fystestet, samtal kring resultaten och ev. ytterligare justeringar. 

Dessutom ingår två timmars skidteknikträning i samband med ett av testtillfällena. 

Pris: 5600 kr

4. Säsongspaketet

Helt säsongspaket:
Inledande träff i juni (torsdag-söndag) med fysiologiskt test (puls och laktat), genomgång av testresultaten, utarbetande av en individuell träningsplanering, träningsdagbok (som du fyller i dagligen). Därefter går vi igenom olika träningsmetoder och träningsformer. Du får åka rullskidor (klassisk stil) med videoanalys, skidgång och olika styrketräningsformer samtidigt som du får värdefulla tekniktips.

Efter ett ca tre månaders träning är det dags för uppföljningsträff (torsdag-söndag) med återupprepning av fystestet, samtal kring resultaten och ev. förändringar i träningsplaneringen. Vid den här träffen koncentrerar vi oss sedan fullt ut på skidtekniken. Under idealiska former - i skidtunneln i Torsby - kommer vår tränare att hjälpa dig att hitta den mest effektiva och energibesparande tekniken, dvs. nyckeln till ett bra resultat i Vasaloppet.

I december genomförs ytterligare ett träningsläger i Mora (torsdag-söndag) med mycket skidåkning. Syftet med det här lägret är att slipa vidare på tekniken, att få en hel del mil i benen och att börja uppladdningen inför den stora utmaningen i Vasaloppsspåret.
I januari är du välkommen till Mora ännu en gång - den här gången för att ställa upp i Intersportloppet. Det är ett seedningslopp som går mellan Oxberg och Mora. Loppet ger dig möjlighet att lära känna Vasaloppsspåret ytterligare och även en god chans att seeda upp dig i Vasaloppets startfält. Vi ger dig då full tävlingsservice (t.ex. vallning, coachning och drickaservice).
 
Under hela säsongen - från första testen till Vasaloppssöndagen - har du kontinuerlig kontakt med tränaren för avstämning, feedback och ev. förändringar av träningsplaneringen.

I säsongspaketet ingår även vallning för Vasaloppet.
Pris: 15 000 kr
(Boende ingår inte i paketen men vi hjälper gärna till att ordna detta till mycket förmånligt pris).

Uttalanden från några av de adepter som Christian coachat:

”Om du letar efter en coach eller tränare som är passionerat intresserad av längdåkning, oerhört kunnig, djupt engagerad i sina adepter, rak och tydlig, rolig och varm och som talar svenska med en härlig österrikisk brytning så kan jag varmt rekommendera Christian. Jag har varit på ett flertal träningsläger med honom både privat och med jobbet sedan 2008 och det har alltid varit lika givande. Dessutom har han starkt bidragit till att jag har blivit en klart bättre skidåkare även om han inte är sen med att påpeka att min armpendling ser för bedrövlig ut”.
 
Joachim Palmé, Stockholm
 
”Jag kan verkligen rekommendera coaching med Christian! Skräddarsytt, puls-baserat träningsprogram med uppföljningstester som gav tydlig återkoppling om resultat-förbättringar. Barmarksläger där Christian slipade på vår teknik i rullskidåkning, skidgång, styrketräning och lät oss springa såväl distans som intervaller. Senare läger på snö där han tålmodigt stod i spåret och filmade oss och pedagogiskt fångade upp det varje deltagare behövde för att åka snabbare och mer ekonomiskt. Löpande kontakt och uppföljning av träningen mellan lägren.
Och resultatet? Trots en snöfattig vinter i södra Sverige och svåra förhållanden under Vasaloppet 2015, förbättrade jag mig med drygt tre timmar och över 4000 placeringar jämfört med året innan. Av bara farten kapade jag en dryg halvtimme på Lidingöloppet också! Ännu viktigare - jag har lärt mig att träna långsiktigt och systematiskt och blivit peppad att fortsätta - aldrig mått bättre!”

Jan


”Gunde Svan lär ha sagt: ”Det finns ingen genväg till framgång”, och det stämmer men det finns definitivt hjälp på vägen till framgång!
 
Jag har tränat under ledning av Christian och Perfect Skiing under 3 säsonger och det har gett mig både träningslust och en bättre förståelse för hur jag ska utveckla mig som skidåkare och drivit min teknik framåt. Jag tränade mycket skidor i min ungdom men som för många kommer träningen i andra hand åren du bildar familj och du ser dina barn växa upp. När sedan tid fanns till mer träning så hamnar man lätt i rutiner där din utveckling kanske inte är optimal i förhållande till den tid du lägger ner. Med hjälp av Christian och hans djupa kunskaper har träningen både blivit mer varierande men framförallt rejält utvecklande. Christian är ingen som krånglar till det utan det är raka tydliga instruktioner som hjälper dig framåt. Jobbet får du göra själv men varje pass får en mening och ett syfte i ett större sammanhang. Träningsdagboken ger dig en bra överblick och feedbacken från Christian varje månad gör det lätt att justera eventuella brister. Våra läger tillsammans i den grupp jag tillhört har varit både otroligt roliga och utvecklande. Jag har sett fram emot varje sammankomst som ett kul ”break” i vardagen samtidigt som det alltid varit intressant att återigen köra laktattest på löpbandet i Mora. När du får kvitto på att träningen ger resultat blir du än mer motiverad.
 
Jag har svårt att se att det finns någon mer erfaren och kunnig skidtränare att tillgå i Sverige. Så med Christian och Perfect Skiing har du den där hjälpen som leder dig på vägen till framgång.”
 
Stefan Sand
Södertälje IF